Bij L’Entrée hebben we een klassieke Franse menukaart. Uiensoep, steak met een prachtige béarnaise saus en overheerlijke kreeft.
CULINAIR FRANKRIJK
In de horeca wordt gestrooid met termen als bar, brasserie, bistro, traiteur en grand café. Maar wat betekenen die termen eigenlijk en waarin verschillen deze horecagelegenheden van elkaar? We hebben ze voor u op een rijtje gezet.
BISTRO
De bistro komt oorspronkelijk uit Rusland: het Russische woord bystrò betekent ‘snel’ en het verhaal gaat dat toen Franse soldaten in 1815 na de Napoleontische oorlogen terugkeerden uit Rusland zij het concept met snelle gerechten voor het eerst introduceerden in Frankrijk. Daar waren tot dan toe de restaurants voor gegoede burgers. Voor de ‘gewone man’ was de bistro een uitkomst.
De eerste bistro’s in Nederland openden rond 1960 en waren direct een groot succes.
Typische bistrogerechten: steak tartare, steak frites, boeuf Bourguignon (de signature dish van Bistro L’Entrée!) escargots, rillettes met brood, uiensoep en crème brulée
BISTRO

De bistro komt oorspronkelijk uit Rusland: het Russische woord bystrò betekent ‘snel’ en het verhaal gaat dat toen Franse soldaten in 1815 na de Napoleontische oorlogen terugkeerden uit Rusland zij het concept met snelle gerechten voor het eerst introduceerden in Frankrijk. Daar waren tot dan toe de restaurants voor gegoede burgers. Voor de ‘gewone man’ was de bistro een uitkomst.
De eerste bistro’s in Nederland openden rond 1960 en waren direct een groot succes.
Typische bistrogerechten: steak tartare, steak frites, boeuf Bourguignon (de signature dish van Bistro L’Entrée!) escargots, rillettes met brood, uiensoep en crème brulée
BRASSERIE
De naam is het Franse woord voor brouwerij en een brasserie staat dan ook bekend als eet-én-drinkgelegenheid. Anders dan in een restaurant ga je hier ook gewoon een glaasje wijn drinken met een hapje. Je hoeft niet persé een hele maaltijd of menu te bestellen.
De brasserie komt eigenlijk uit de Elzas en stamt af van het Duitse Brauhaus. Een brouwerij met een café waar je het gebrouwen bier ter plekke kon drinken.
Elzassers gaven het Brauhaus de Franse naam brasserie. In Parijs struikel je (gelukkig!) over de brasserieën. Vaak zijn dit grote eetzalen met ramen en spiegels waar je à la carte eet.
Typische gerechten uit de brasserie zijn vergelijkbaar met die van een bistro, maar soms met wat luxere ingrediënten: biefstuk, frites, mosselen, oesters, kreeft, ganzenlever, tournedos en zalmfilet bijvoorbeeld
BRASSERIE

De naam is het Franse woord voor brouwerij en een brasserie staat dan ook bekend als eet-én-drinkgelegenheid. Anders dan in een restaurant ga je hier ook gewoon een glaasje wijn drinken met een hapje. Je hoeft niet persé een hele maaltijd of menu te bestellen.
De brasserie komt eigenlijk uit de Elzas en stamt af van het Duitse Brauhaus. Een brouwerij met een café waar je het gebrouwen bier ter plekke kon drinken.
Elzassers gaven het Brauhaus de Franse naam brasserie. In Parijs struikel je (gelukkig!) over de brasserieën. Vaak zijn dit grote eetzalen met ramen en spiegels waar je à la carte eet.
Typische gerechten uit de brasserie zijn vergelijkbaar met die van een bistro, maar soms met wat luxere ingrediënten: biefstuk, frites, mosselen, oesters, kreeft, ganzenlever, tournedos en zalmfilet bijvoorbeeld

CAFE
In een café draait het vooral om de drankjes, maar vaak kun je er ook een hapje bij krijgen, zoals olijven, bitterballen, hammetjes, worst en kaas en nootjes.

GRAND CAFÉ
Typische gerechten die je kunt vinden in een Grand Café: ontbijt- en lunchgerechtjes zoals broodjes, soepen, salades en burgers.


MENU
MENU

Bij L’Entrée hebben we een klassieke Franse menukaart. Uiensoep, steak met een prachtige béarnaise saus en overheerlijke kreeft.
WIJNKAART
Bij L’Entrée hebben we een klassieke Franse menukaart. Uiensoep, steak met een prachtige béarnaise saus en overheerlijke kreeft.


WIJNKAART
Bij L’Entrée hebben we een klassieke Franse menukaart. Uiensoep, steak met een prachtige béarnaise saus en overheerlijke kreeft.


reserveren

reserveren
